Wspomnienia ze szkolenia Master Monin 2014, Kraków .

Ciągle podnosimy swoje kwalifikacje . Szukamy nowych inspiracji , rozwiązań i pomysłów.


Przed siedzibą BarEq w Krakowie.

Studio Monin, Kraków ul. Zakopiańska 124

Michał, Gerard, Czarek. Krzysiek .


No tak!!! Żeby dobrze zamieszać potrzeba metrowej łyżki.

Bezowe wariacje na bazie Vanilia Frappe z sosem czekoladowym.

Orzeźwiające, lekkie i delikatne w smaku drinki na bazie piwa i syropów , ciekawe rozwiązanie na gorące letnie dni .
1. lód, puree truskawkowe, syrop arbuzowy, piwo, plasterki limonki.
2. lód, syrop cynamonowy, syrop apricot, piwo , sok jabłkowy, plasterki śliwki


Kolejne smaki to : 3.Puree bananowe, syrop cynamonowy, piwo
4. Syrop gruszkowy, różany , piwo, lód, płatki róży
5. Syrop spicy mango, piwo, lód, owoc mango
6. Syrop imbirowy, syrop rumowy, piwo, lód, plasterki limonki 


Lód, porcja whisky, syrop o smaku szarlotki, kilka kropel bitter orange ,skórki pomarańczy.  

Prowadzący, pan Mariusz .

Zadymione podpaloną cykorią i estragonem .

Dał czadu


I jeszcze strzał z palnika .

Eksplozja aromatu i smaku. 





Coś jednak jeszcze może zadziwić.


Trudno było się powstrzymać przed eksperymentami. 

Co zrobili to wypili. TESTY PRZEPROWADZONE POMYŚLNIE.







Nie do wiary! Zaliczenie...

















Też musiałam się  wykazać .




Każde szkolenie niesie ze sobą nowe wyzwania . Po raz kolejny uświadomiliśmy sobie własne możliwości i wiemy co jeszcze można udoskonalić w naszej pracy. Czas spędzony w Studio Monin w Krakowie będziemy bardzo miło wspominać, zarówno organizatorów jak
 i wszystkich uczestników.
 Nawiązanie nowych kontaktów jest dla nas bezcenne .
E.D.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Atrakcje weselne - Barman

Mamajuana dobra na wszystko .

Sambuca