Arbuzowo , miętowo ...
Czyli niestandardowo.
Dwa smaki i dwa koktajle.
Sądzę, że na pewno przypadną do gustu. Zwłaszcza w upalne dni .
Wybrałam dziś arbuza jako podstawę smakową pierwszego koktajlu bezalkoholowego .
Zamrożone kulki z arbuza wykorzystałam jako kostki lodu .
Potrzebne składniki to owoc arbuza, syrop arbuzowy , sok pomarańczowy, tonik.
Do szklanki koktajlowej wsypuję lód w ilości 1/3 szklanki , zalewam sokiem pomarańczowym do połowy, doprawiam syropem arbuzowym około 50ml i uzupełniam tonikiem. Na koniec wrzucam zamrożone kuleczki arbuza .
Dekoracja jest uwieńczeniem smaku.
Drugi koktajl dla ochłody i orzeźwienia jest o smaku jabłkowym i delikatnej nucie miętowej.
Podobnież jak poprzednio do szklanki wrzucam lód , zalewam sokiem jabłkowym do 2/3 szklanki , dodaję około 10 ml syropu miętowego , uzupełniam spritem do pełna .
Smacznego !
E.D.
E.D.
Komentarze
Prześlij komentarz